• Telefoon +31 (0) 20 520 6570
20180508_AIM_ADVOCATEJN3244_UITSNEDE_WEB_1024x683

Aike Kamphuis

Vastgoed advocaat gespecialiseerd in omgevingsrecht, milieurecht en (ruimtelijk) bestuursrecht.

M: +31(0)6 43 57 98 09
T: +31(0)20 520 65 89
E: a.kamphuis@aim-advocaten.nl

Aike helpt zijn cliënten met het oplossen van juridische problemen die ontstaan daar waar de overheid (zoals gemeenten, provincies of het Rijk) invloed heeft op vastgoedmarkt. Zo adviseert Aike over en begeleidt hij procedures om zo snel en veilig mogelijk noodzakelijke overheidstoestemmingen te verkrijgen, zoals een omgevingsvergunning of bestemmingsplan. Aike begeleidt verder vastgoedontwikkelingen en -transacties, onder meer door het doen van due diligence onderzoek. Aike voert doorlopend bezwaar- en beroepsprocedures bij bezwaarcommissies, rechtbanken en de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State.

Aike werkt voor uiteenlopende partijen, waardoor hij bekend is met de verschillende posities en belangen. Onder meer werkt Aike voor beleggers, ontwikkelaars, retailers en andere gebruikers van (commercieel) vastgoed, woningbouwcorporaties en overheden.

Aike publiceert geregeld over uiteenlopende onderwerpen waar hij in zijn praktijk tegen aan loopt. Hij is redacteur bij het tijdschrift RVR (Rechtspraak Vastgoedrecht), waarvoor hij rechterlijke uitspraken van commentaar voorziet. Ook zit hij in de redactie van het tijdschrift Vastgoed Fiscaal & Civiel.

Naast publiceren, geeft Aike frequent onderwijs. Daarbij gaat het zowel om in-house cursussen bij vastgoedpartijen, als om algemene seminars.

In aanvulling op zijn werk als advocaat is Aike actief bij diverse organisaties waarin de vastgoedbranche is vertegenwoordigd. Zo is hij actief lid van de NRW (Nederlandse Raad van Winkelcentra) en was hij in het eerder bestuurslid bij Arcam (Architectuurcentrum Amsterdam) en voorzitter van JOA (Jong Onroerend Goed Amsterdam).

Voordat Aike samen met Imke van Loon in 2015 AIM Advocaten oprichtte, was hij als partner verbonden aan Lexence advocaten & notarissen, waar hij 11 jaar heeft gewerkt. Voordien werkte hij twee jaar bij de Handelskamer van de rechtbank Den Haag (de ‘Vliegende Brigade’). Aike is in 2001 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.