• Telefoon +31 (0) 20 520 6570
20220328_AIM_ADVOCATEN0467_HIGHRES_uitsnede_website-min 2

Aike Kamphuis

Vastgoed advocaat gespecialiseerd in omgevingsrecht, milieurecht en (ruimtelijk) bestuursrecht.

M: +31(0)6 43 57 98 09
T: +31(0)20 520 65 89
E: a.kamphuis@aim-advocaten.nl

Aike helpt zijn cliënten met het oplossen van juridische problemen die ontstaan daar waar de overheid (zoals gemeenten, provincies of het Rijk) invloed heeft op vastgoedmarkt. Hij adviseert en procedeert in zaken over overheidstoestemmingen (zoals een omgevingsvergunning of bestemmingsplan) en in handhavingskwesties.

Hij werkt voor uiteenlopende partijen, waardoor hij bekend is met de verschillende posities en belangen. Onder meer werkt Aike voor beleggers, ontwikkelaars, retailers en andere gebruikers van (commercieel) vastgoed, woningbouwcorporaties en overheden.

Aike publiceert geregeld over uiteenlopende onderwerpen. Hij is redacteur bij het tijdschrift RVR (Rechtspraak Vastgoedrecht) en het tijdschrift Vastgoed Fiscaal & Civiel. Ook geeft Aike frequent onderwijs. In aanvulling op zijn werk als advocaat is Aike onder meer lid van de Vereniging voor Bestuursrecht (VAR) en van Kern, het centrum voor vastgoedprofessionals.

Voordat Aike samen met Imke van Loon in 2015 AIM Advocaten oprichtte, was hij als partner verbonden aan Lexence advocaten & notarissen. Aike is sinds 2004 advocaat. Daarvoor werkte hij als stafjurist bij de rechterlijke macht.

Aike heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Omgevingsrecht
  • Ruimtelijk bestuursrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.