• Telefoon +31 (0) 20 520 6570
20180508_AIM_ADVOCATEJN3368_WEB_1024x683

Claudia Koenen

Vastgoed advocaat gespecialiseerd in het omgevingsrecht en (ruimtelijk) bestuursrecht

T: +31(0)20 520 65 82
E: c.koenen@aim-advocaten.nl

Claudia is sinds 2018 aangesloten bij AIM advocaten. Claudia is een specialist in het omgevingsrecht en het (ruimtelijk) bestuursrecht. Zij adviseert over vergunningen, overheidsbesluiten en vastgoedontwikkelingen. Claudia begeleidt procedures en is vaak in de rechtszaal te vinden. Zij behandelt continu bezwaar- beroepsprocedures bij bezwaarcommissies, rechtbanken en de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Claudia organiseert veelvuldig seminars en is als docent verbonden aan OSR juridische opleidingen en de Berghauser Pont Academy.

Tot haar opdrachtgevers behoren onder meer overheden, projectontwikkelaars en bedrijven die zich bezig houden met het vastgoed. Claudia werkt graag samen met haar cliënt. Door haar achtergrond als gemeentejurist kent Claudia goed de weg binnen een ambtelijke organisatie. Zij weet een zaak verder te brengen en de meest optimale situatie voor de cliënt te bereiken.

Claudia heeft bij verschillende gemeenten ruime ervaring opgedaan als bestemmingsplanjurist, jurist bij het Grondbedrijf en als procesvertegenwoordiger. Na tien jaar heeft zij de stap naar de advocatuur gezet. Claudia is junior-partner bij Wieringa advocaten geweest, waar zij ruim tien jaar heeft gewerkt. Daarnaast is Claudia acht jaar lang voorzitter geweest van de Adviescommissie bezwaarschrift van de gemeente Purmerend en later ook van de Adviescommissie van de gemeente Beemster. Claudia is in 2006 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.